Modified Materials heeft een aantal eigen projecten ontwikkeld. Hieronder vindt u daar een selectie van.


waterplanten-klBehalve een populaire, in transparante bekers verpakte waterplanten, worden aquariumplanten in de winkel vanuit een aquarium verkocht. Zelfs al is de hele winkel ingericht op zelfbediening, dan nog mag de klant deze waterplanten niet zelf uit pakken. Omdat de waarde van planten gering is, vraagt het bedienen van klanten relatief veel kostbare aandacht van het winkelpersoneel.


Modified Materials ontwikkelde een speciale verpakking voor het presenteren van een assortiment waterplanten voor zelfbediening.

 

 

 


Polymeren als Polyethyleen laten zich in eigenschappen verbeteren door ze te cross- linken. Met name de weerstand tegen kruip en die tegen aantasting door chemicaliën kunnen sterk vergroot worden. Deze techniek kan worden toegepast op granulaat, halffabrikaat en ook op al geproduceerde eindproducten.


Modified Materials heeft een project geïnitieerd en het met een consortsium van bedrijven en TNO Industrie uitgevoerd.

Hout-kl
Modified Materials ontwikkelt een techniek om Europees hout te veredelen tot hard en duurzaam hout.
Zowel de techniek als de toepassingen worden ontwikkeld.

In eerste instantie wordt gewerkt aan niche toepassingen als de vervanging van exclusieve tropische houtsoorten.

 

 

 


loodalternatieven hengelaars-klMet een college bedrijf, Waterschap Schelde Stromen, Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat is gewerkt aan alternatieven voor lood voor sportvissers. Lood is in veel andere toepassingen inmiddels door alternatieven vervangen. Daardoor is het lood wat sportvissers verliezen, ca. 250.000 kilo per jaar in het Nederlandse zoete water en 450.000 kilo in het zoute, de grootste bron van loodvervuiling geworden.

Jos Lobée is zelf geen sportvisser, maar heeft mogelijkheden gecreëerd om het loodgebruik sterk terug te dringen.

Lees hier verder.


Een paar jaar terug ontstond het ideFrozen Forms004-kle om met eenvoudige middelen plaat om te vormen tot gebruiksvoorwerpen.

 

Het concept is uitgewerkt en zou kunnen worden gebruikt in kleinschalige productie en/of workshops.


Het aantal vlindersoorten in Nederland neemt sterk af. Nog steeds is het merendeel van de soorten bedreigd met uitsterven.

 

Modified Materials heeft een idee voor een vlindervoeder, wat consumenten met een tuin of balkon op een aantrekkelijke manier meer in contact kan brengen met vlinders.

Het verschaffen van voedsel kan mogelijk de vlinders helpen te overleven.


Met andere partijen werkt Modified Materials aan de ontwikkeling van een halffabrikaat thermoplastische composiet. Dit materiaal kan met de bijbehorende verwerkingstechnieken dienen als material voor mechanisch hoog belastbare producten als drukvaten, sandwiches, persdelen etcetera.

 

Tape -kl

 


Marielle

Al circa 20 jaar werkt Jos Lobee ook als beeldhouwer in brons.

Een voorbeeld van een bronzen beeld van Jos Lobee zie je hiernaast. U kunt het ook vinden via de coördinaten +51°31'01.59",+4°18'09.81" of via de link in Google Streetview.