Frozen Forms
Composiet alternatief
Verduurzaamd hout
Gietijzer
Bronzen beeld
Tape
Mineraal
Waterplanten
Vissers met loodvrij
Loodalternatieven

Modified Materials heeft een aantal eigen projecten ontwikkeld. Hieronder vindt u daar een selectie van.

Polymeren als Polyethyleen laten zich in eigenschappen verbeteren door ze te cross- linken. Met name de weerstand tegen kruip en die tegen aantasting door chemicaliën kunnen sterk vergroot worden. Deze techniek kan worden toegepast op granulaat, halffabrikaat en ook op al geproduceerde eindproducten.

Modified Materials heeft een project geïnitieerd en met een consortsium van bedrijven en TNO Industrie uitgevoerd.    

Verduurzaamd hout

Modified Materials ontwikkelt een techniek om Europees hout te veredelen tot hard en duurzaam hout. Zowel de techniek als de toepassingen worden ontwikkeld. In eerste instantie wordt gewerkt aan niche toepassingen als de vervanging van exclusieve tropische houtsoorten. 

Met een college bedrijf, Waterschap Schelde Stromen, Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat is gewerkt aan alternatieven voor lood voor sportvissers. Lood is in veel andere toepassingen inmiddels door alternatieven vervangen. Daardoor is het lood wat sportvissers verliezen, ca. 54.000 kilo per jaar in het Nederlandse zoete water en 470.000 kilo in het zoute, de grootste bron van loodvervuiling geworden.

Jos Lobée is zelf geen sportvisser, maar heeft mogelijkheden gecreëerd om het loodgebruik sterk terug te dringen.  Lees verder hier

Een paar jaar terug ontstond het idée om met eenvoudige middelen plaat om te vormen tot gebruiksvoorwerpen. Het concept is uitgewerkt en zou kunnen worden gebruikt in kleinschalige productie en/of workshops.

 Frozen Forms004 kl

Met andere partijen werkt Modified Materials aan de ontwikkeling van een halffabrikaat thermoplastische composiet. Dit materiaal kan met de bijbehorende verwerkingstechnieken dienen als materiaal voor mechanisch hoog belastbare producten als drukvaten, sandwiches, persdelen etc. De rercycling van deze materialen is in principe goed mogelijk, maar past niet bij de huidige praktijk van polymeerrecycling. Modified Materials werkt aan nieuwe recyclingtechnieken, die zoveel mogelijk van de goede eigenschappen van thermoplastisch composiet behouden.  

Tape  kl

 

 

nxt_gen_high_tec.png

 

 

Al ca. 20 jaar werkt Jos Lobee ook als beeldhouwer in brons.  Een van de beelden kunt u zien via Google Streetview.

Marielle kl